Mama Perfecta - Sotia Perfecta

Ti se pare ca traiesti doua vieti paralele ? Una in care te descurci foarte bine, ca mama perfecta si alta in care pare ca te plangi, ai nevoie de ajutor si esti indisponibila, iar vorbele “bune” pe care sotul le gasea “inainte” la tine, “acum” devin o raritate ?

Iti doresti foarte mult sa ai si o relatie buna cu sotul tau, dar sa poti fi si o mama buna pentru copiii tai ?

Pentru ca esti mama, stii deja ca fara un plan, organizare si rabdare, dezideratul Mama perfecta = Sotie perfecta se poate realiza doar din intamplare si noroc, iar asta nu e felul tau de a face lucrurile.

Bebeart.ro a cercetat pentru tine si iti dezvaluim niste detalii despre cum ai putea sa iti faci viata de sotie mai usoara (am stabilit deja ca esti in doua scenarii paralele – mama/sotie).

  1. Spune-i sotului ce simti. Pe un ton pozitiv si fara sa cauti vinovati

Cu siguranta puteti face echipa si ceea ce te preocupa poate avea o rezolvare. Nu-l acuza pe el de felul in care te simti tu. Ofera-i mai bine posibilitatea sa se faca util.

  1. Vorbeste cu el, nu despre el 

Poti fi tentata sa vorbesti cu prietenele, rudele sau vecinii despre sotul tau. Daca ai fi in locul lui ti-ar placea ? Gandeste-te la felul in care il faci sa se simta.  Daca te plangi in afara casniciei, problemele nu se vor rezolva, in schimb relatia voastra nu va fi vazuta intr-o lumina prea buna. Cel mai bine stii tu cum e relatia voastra si cum poti actiona mai bine.

  1. Analizeaza: Asteptarile tale sunt realiste ?!

Poate ca iti este greu sa faci baie bebelusului si ai vrea sa ai parte de mai mult ajutor in aceasta privinta, dar ce te faci daca sotul tau nu e indemanatic si ii este teama de acest moment ?  Sau poate ca ai vrea sa te ajute in bucatarie, dar el nu face diferenta dintre boia si oregano.

Fii realista atunci cand emiti pretentii. Poti sa-i ceri sa fie mai bun in ariile in care se simte confortabil si are ceva experienta, dar nu-i cere sa devina “specialist” peste noapte.

  1. Accepta ca odata cu venirea copiilor relatia voastra s-a schimbat.

Nu exista relatie perfecta si tu stii foarte bine asta. Timpul pe care tu il acordai relatiei era mult mai generos decat acum, de cand esti mama.  Relatiile se schimba, evolueaza, dar asta nu e neaparat un lucru rau, ba dimpotriva. Acum stiti mult mai bine cum sa actionati ca o echipa. Cauta sa aveti activitati comune: gatiti o zi pe saptamana in familie, faceti curse pe role, inscrieti-va la o activitate a comunitatii, sustineti impreuna o cauza, iesiti in parc . In acest fel veti consolida relatia si familia voastra va fi unita de lucruri pozitive.

  1. Fa-ti timp pentru pasiune

Nu mai reusiti sa fiti spontani, nu mai reusiti sa va “intalniti” ?! Gaseste metode prin care sa puteti avea, periodic, o intalnire in oras. Programeaz-o, pune-o in calendar. Lasa copii cu o bona, trimite-I sa petreaca o noapte la bunici – solutii exista. Va fi ciudat sa va vedeti cu mainile goale, fara copii, fara carucioare, dar va veti bucura de beneficii. Uneori, chiar si o plimbare cu masina si un sarut poate fi sufficient.

Suntem siguri ca ai si tu solutii despre cum sa impaci rolul de mama cu cel de sotie. Te rugam sa ni le impartasesti pentru ca sa putem cu totii invata din experienta ta. In plus, poti castiga premii supriza de pe bebeart.ro