S-a pierdut !!! Ce TREBUIE sa faci tu, ce POATE face el!

Un scenariu pe care nimeni nu doreste sa il traiasca …
-          De ce plangi, copilas ?
-          M-am pierdut.
-          Cu cine erai ?
-          Cu mami …
-          Cum o cheama pe mami ?
-          Mami …
 
La Bebeart promovam educatia pozitiva si ne dorim ca aceste momente sa fie doar in povesti. Insa, putem sa admitem si ca, uneori e de ajuns sa stabilesti reguli, chiar si pentru chestiuni absurde.
 
Ce POATE  face copilul …
  1. Ramai pe loc – in acest fel, parintilor le va fi mai usor sa se intoarca, sa te caute si sa te gaseasca.
  2. E ok sa-ti strigi parintii, oriunde te-ai afla. Fie ca te afli la magazin, la un spectacol de circ, pe strada, la gradina zoologica sau pe munte, faptul ca iti strigi parintii poate face ca oamenii care te aud sa-ti sara in ajutor.
  3. Apeleaza la un adult cu copil (o mamica) si roaga sa te ajute. Nu apela la primul adult pe care il intalnesti in cale, uneori e mai bine sa fii selectiv. Unii dintre ei pot fi grabiti si nu faci decat sa iti pierzi vremea. O mamica e cea mai indicata persoana.
  4. Invata numarul de telefon al parintilor ca sa poti ruga pe cineva sa ii sune.
  5. Invata numele parintilor ca sa poti spune cum ii cheama.
  6. Daca esti intr-un magazin mergi la informatii clienti, daca te-ai pierdut la zoo, gaseste un angajat sau mergi in locul de unde ati luat biletele. Daca te-ai pierdut pe munte, adaposteste-te in siguranta, fii curajos si asteapta – persoanele care urca pe munte au parte de ajutorul celor de la Salvamont, niste oameni buni si pregatiti pentru situatii ca asta.
 
Ce TREBUIE sa faca parintele !
  1. Nu intra in panica – ai nevoie sa fii clar, obiectiv si lucid.
  2. Tine minte cu ce era imbracat.
  3. Daca mergeti in locuri aglomerate, discutati inainte despre posibilitatea de a se rataci de voi si stabiliti un punct de intalnire si un plan.
  4. Puneti-i o eticheta, o banderola sau o bratara cu numele si numarul de telefon, daca este prea mic si nu le poate memora.
  5. Tine minte intotdeauna si accesoriile pe care le are, gen ochelari de soarejucaria preferata, ce poarta pe cap – de multe ori, oamenii observa mai usor aceste lucruri si puteti identifica mai repede copilul.
  6.  Refa drumul inapoi, pe unde ati mers si cere ajutorul tuturor. E o situatie de care multi parinti se tem. Striga-i numele – oamenii vor reactiona si vei primi ajutor.
 
Lista poate fi lunga, dar cel mai bine stie fiecare parinte. Important este sa admiteti ca se poate intampla si sa aveti o discutie. Discutia poate lamuri multe lucruri si poate stabili planul.
 
Va dorim zile frumoase, impreuna cu Bebeart si familia voastra !